Posted on

Bitcoin-analisten leggen uit waarom de prijs opnieuw stijgt

Terwijl het deze week nog steeds lager is, is Bitcoin vandaag de dag met 6% gestegen.

  • Bitcoin is vandaag opgestaan na een duik eerder deze week.
  • De analisten zeggen dat dit misschien gewoon een beetje te vergelijken is met de cursus.

heeft een goede dag: na wat turbulentie eerder deze week Bitcoin Revolution zijn de prijzen nu ongeveer 6% gestegen in de afgelopen 24 uur. De prijs zit op $17.684, een stijging van $16.800 gisteren.

Bitcoin zag eruit alsof het op weg was om op maandag en dinsdag zijn all-time high te breken, maar dook op woensdagavond. Industrie-analisten vertelden Decrypt dat die prijsdaling te maken had met nervositeit in de markt.

„De recordhoogte is een belangrijke psychologische barrièrebreker die een echte impuls nodig heeft“, zei Jason Deane, een Bitcoin-analist bij het bedrijf Quantum Economics, dat zich bezighoudt met blockchain-analyse.
De prijs van XRP stijgt met 20% als de hele Crypto-markt terugkomt van Crash.

De prijs van XRP, de op twee na grootste cryptocurrency met een marktcap van $29,14 miljard, raakte vandaag $0,64, een stijging van 20,62% van de prijs van gisteren, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het’…

Wat goed is voor Bitcoin is meestal goed voor altcoins: XRP is nu meer dan $0,60, en Stellar spiekte eerder deze week; het is bijna 100% gestegen in de afgelopen zeven dagen. Op 23 november passeerde XRP voor het eerst sinds 2018 de grens van 0,50 dollar.

Wat betreft de reden waarom de prijs van Bitcoin weer omhoog gaat, vertelde Eric Wall, Chief Investment Officer voor crypto-investeringsfirma Arcane Assets, aan Decrypt dat het misschien gewoon pari is voor de cursus. „Het is heel gewoon dat het moeilijk is om voorbij een eerdere ATH te komen, en in plaats daarvan een duik te nemen,“ zei hij.

De muur schrijft de stijging toe aan „marktpsychologie“, in plaats van gebeurtenissen zoals de recente OKEx-opnames, of het aflopen van ongeveer 1,3 miljard dollar aan Bitcoin-opties.

„De OKex-opnames werden net opgehangen vanaf het moment dat ze werden opgeschort. Met betrekking tot opties expireren-het is zeer ongebruikelijk dat plotselinge mechanische effecten op de markt een blijvende impact hebben-als ze gaan tegen het bredere sentiment ze zijn bijna altijd geabsorbeerd door de markt,“ zei hij.

Hij voegde eraan toe dat „als de bullish katalysatoren die ons zo ver dreven nog steeds heel veel daar en in actie, het is slechts een kwestie van tijd totdat de tijdelijke verkoop druk daalt en we blijven onze stijging.
De top 5 crypto nieuws & functies in uw inbox elke dag.

Haal Daily Digest voor het beste van Decrypt. Nieuws, originele functies en meer

Dmitrii Ushakov, de CCO van het Russische mijnbouwbedrijf BitRiver, stelde voor dat de korte termijn rally de acceptatie van Bitcoin op institutioneel niveau zou kunnen weerspiegelen, en vertelde Decrypt dat de stijging van vandaag „deel kan uitmaken van een grotere prijsrally naarmate meer instellingen zich realiseren dat cryptocurrency’s een betrouwbare opslagplaats van waarde en ruilmiddel zijn“.

Analisten hebben de stier van dit jaar in het krijt bij grootschalige investeringen van MicroStrategy, een technologiebedrijf dat in augustus en september $425 miljoen in Bitcoin stak, en Square, de betalingsdienst van Twitter’s Jack Dorsey, die in oktober $50 miljoen investeerde. Sindsdien is de prijs van Bitcoin bijna verdubbeld.

De golf die door deze infusies is begonnen is nog steeds aan de gang, over het hele jaar begon de Bitcoin met ongeveer $7.000, daalde tot $4.000 in maart, en is sindsdien gestaag gestegen, met het momentum dat de laatste paar weken vrij aanzienlijk is opgebouwd.

Als het houdt, heeft de dip van deze week de potentie om een blip te blijven.