Posted on

Det största Twitter-hacket i historien hjälpte angripare att samla in 120 000 USD i Bitcoin Era som för närvarande är på väg, enligt blockchainanalysföretag.

„Tre bitcoin-adresser användes, som tillsammans fick cirka 400 betalningar. Det totala värdet på de mottagna bitcoin-betalningarna är cirka 120 000 USD. Cirka hälften av dessa betalningar kommer från USA-baserade utbyten, vilket tyder på att cirka hälften av offren för denna bedrägeri är baserat i USA. Resten är ganska jämnt fördelad mellan Asien och Europa, “ sade Elliptic .

Enligt dem finns det inga tydliga bevis för att dessa fonder har flyttat till börser ännu

„Men några av dessa fonder har flyttat igenom en plånbok som tidigare har handlats med utbyten. Detta kan vara en viktig ledare för brottsutredare som försöker identifiera hackaren,“ sade de.

Företaget tillade att det inte ser ut som hackarna kommer att få betydande ytterligare betalningar: „Deras utmaning nu är att tvätta dessa medel – med världen som tittar på dem på blockchain.“

„Det beror på vad de gör nästa, det beror på hur de försöker få ut pengar,“ sa Tom Robinson, medgrundare av Elliptic, till Bloomberg. Om de försöker använda ett reglerat utbyte i USA är det lätt att hitta dem. Men om de försöker få ut pengar genom ett av de hundratals små, oreglerade utbytena, som kan vara svårare, citerades han för att säga.

Under tiden sa Chainalysis att „Ripple-adressen som publicerades inte har fått några medel för närvarande.“ Det kan dock finnas andra bedrägeriadresser

„Det största offeret (40 000 USD) verkar komma från en japansk plånbok baserad på plånbokens tidigare transaktioner med japanska börser. De flesta av de andra källorna till offerfonder är internationella börser med ett litet belopp från USA: s börser,“ sade företaget.

På onsdagen hackades ett antal högprofilerade Twitter-konton samtidigt, och skickade ut tweets som lovade att fördubbla pengarna för alla som skickar medel via BTC inom en timme.

Bland offren är Joe Biden, Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates, Michael Bloomberg, Kanye West, Uber, Apple, Kim Kardashian West, Barack Obama, Warren Buffett, CashApp och andra.