Posted on

Jack Dorsey, CEO van Twitter en een bekende liefhebber van het crypto-ecosysteem, zei dat Bitcoin en Blockchain de toekomst van sociale netwerken zijn.

Twitter CEO Jack Dorsey zei dat Immediate Edge en Blockchain wijzen op een toekomst en een wereld waar de inhoud voor altijd bestaat, waar deze permanent is en niet verdwijnt. Daarom zijn zij de toekomst van hun sociale netwerk.

Dit is precies wat Jack Dorsey zei tijdens de virtuele conferentie „Oslo Freedom Forum 2020“, een toespraak over mensenrechten. Dit vond plaats in Noorwegen op 24 en 25 september.

Tijdens de conferentie vergeleek Jack Dorsey de toekomst van de Blockchain-technologie met het mechanisme achter Bitcoin.

Jack Dorsey: de sleutels zijn in de blokketen en de Bitcoin

Bitcoin en Blockchain zijn de toekomst van Twitter

In feite benadrukte Jack Dorsey, dat een van zijn doelstellingen was om zijn structuur over te brengen naar een Blockchain-architectuur. Om van het netwerk een volledig open protocol te maken.

„We zijn op zoek naar een aantrekkelijke service. Waar iedereen toegang heeft en kan bijdragen.“

Als een merkwaardig feit, deze uitspraken over een revolutionaire verandering in de structuur van Twitter… Ze komen twee maanden na een massale hack van het platform.

CEO Marcos Galperin was kritisch over Bitcoin

Oslo Vrijheidsforum 2020

Zoals u weet, heeft de Human Rights Foundation (HRF) sinds 2009 een opmerkelijke gemeenschap van activisten, technologen, journalisten en filantropen samengebracht op het Oslo Freedom Forum in Noorwegen. Specifiek om de mensenrechten te vieren en tirannie, censuur en corruptie in de wereld aan de kaak te stellen.

Onder deze omstandigheden heeft HRF deze ervaring voor het eerst online aangeboden.

Overigens heeft Dorsey tijdens het evenement zijn standpunt over Bitcoin herbevestigd. Hij heeft het eerder aangeduid als „de beste beschikbare cryptomoney.

In die zin verzekert hij dat de geest van Bitcoin en Blockchain is om een systeem van vertrouwen op het internet te creëren. Een omgeving „die momenteel onbetrouwbaar is“.

In feite is Jack Dorsey’s enthousiasme voor Bitcoin zo groot. Hij beweert dat het de potentie heeft om de enige munt ter wereld te worden in de jaren 2030. Een zeer futuristische positie, is het niet?

Om zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit, heeft Twitter een onafhankelijke organisatie in het leven geroepen die bekend staat als „Blue Sky“.

Er wordt dus onderzocht hoe het sociale netwerk kan worden aangepast aan een gedecentraliseerde omgeving en er wordt gewerkt aan het creëren van een openbaar platform voor Blockchain. Heel belangrijk, waar Twitter in de toekomst van zou kunnen afhangen.

Jack Dorsey heeft het over BTC en wat er verbeterd moet worden voor een wijdverspreide adoptie.

Het Blue Sky Team

Eigenlijk heeft Jack Dorsey de oprichting van een Twitterteam aangekondigd. Zij zal dus het potentieel van een open en gedecentraliseerde standaard voor sociale netwerken onderzoeken.

Het Blue Sky-team, bestaande uit vijf open-source-architecten, ingenieurs en ontwikkelaars, zal die open en decentrale standaard dus uitbreiden. Het is de bedoeling dat Twitter klant wordt van deze standaard.

Zeker, Jack Dorsey verzekerde dat de leden van het team, moeten hebben noties over Blockchain. Ook om decentrale normen te ontwikkelen voor sociale netwerken.

Een gedecentraliseerd sociaal netwerkmodel zou kunnen helpen, zei Dorsey:

Verminder en controleer de verspreiding van verkeerde informatie en vals nieuws op sociale netwerken.
Verbeter de manier waarop de inhoud wordt gemodereerd.

Daarom is Twitter in juni begonnen met het testen van een nieuwe functie. In het bijzonder stuurt het herinneringen naar gebruikers die een stukje nieuws gaan delen zonder eerder op de link te hebben geklikt, en nodigt het hen uit om het te lezen.

Afgezien daarvan is Jack Dorsey van mening dat een van de belangrijkste voordelen van het decentraliseren van Blockchain een aanzienlijke verbetering van de veiligheid zou zijn. Dit is iets waar het bedrijf zich zorgen over maakt sinds afgelopen juli, toen het de grootste veiligheidsinbreuk in zijn geschiedenis kreeg.

Twitter Hacking

Om te onthouden, op 15 juli heeft Twitter de grootste aanval in zijn geschiedenis meegemaakt. En het lijdt nog steeds onder de gevolgen.

Zozeer zelfs dat honderden geverifieerde accounts, waaronder die van Elon Musk, Joe Biden, Kanye West, Floyd Mayweather en Apple-functionarissen, begonnen met het twitteren van berichten over Bitcoin en crypto valuta. Ze beloofden de gebruikers dat ze de investering in crypto’s zouden verdubbelen.

In het begin heeft Twitter de berichten eenvoudigweg verwijderd. Maar omdat de situatie niet binnen de perken kon worden gehouden, moest hij de functionaliteit van alle geverifieerde accounts op Twitter beperken.

Voor Twitter blijft de vraag hetzelfde: hoe kon er geen controle zijn voor zoiets belangrijks? En dus, om te voorkomen dat een enkele persoon deze manoeuvres uitvoert.